You are currently viewing Koriskausi alkaa jälleen, tervetuloa Kobra-perheeseen!

Koriskausi alkaa jälleen, tervetuloa Kobra-perheeseen!

Lapualainen koripallokausi rävähtää täyteen kukoistukseensa maanantaina, kun liikuntasalien talviaikataulut käynnistyvät.

Junioreiden osalta kausi starttaa yli 200 ihmisen voimin, sillä seurassa on jo komeat 170 alle 18-vuotiasta pelaajaa, joista 70 on tyttöä ja 100 poikaa.

Lisäksi Korikobrien alaisuudessa harrastaa jo 35 aikuispelaajaa naisten harrastajaryhmässä, Mimmikoriksessa. Aikuispelaajien määrä on vain kasvamassa, sillä myös paljon kysytty miesten harrastajaryhmä on perusteilla aloittelijoille ja myös hieman kokeneemmille pelureille.

– Meillä on tarjolla harrastusmahdollisuus ihan kaikenikäisille ihmisille. Toimintamme kehittyy jatkuvasti, ja alammekin olemaan jo aika iso tekijä Lapualla, Korikobrat ry:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Hietala innostuu.

Korikobrien arkea pyörittää jo 32 valmentajaa sekä 12 joukkueenjohtajaa.

– Valmennukseen panostetaan vuodesta toiseen yhä enemmän. Täksikin kaudeksi olemme saaneet toimintaan uusia osaajia, joiden rooli kenties vuosien mittaan kasvaa pikkuhiljaa isommaksi, Hietala uumoilee.

Ritavuoren uusi liikuntasali sekä alkavan koripallokauden loppupuolella valmistuva Liuhtarin koulun sali mahdollistavat jatkossa yhä reippaamman kasvun.

Jo täksi kaudeksi Korikobrat saivat enemmän salivuoroja kuin koskaan, mutta silti noin kymmenisen tuntia vuoroja viikossa olisi vielä tarpeellista saada lisää, jotta kaikille harrastajille olisi riittävä määrä vuoroja inhimilliseen kellonaikaan.

– Jo nyt Ritavuoren valmistumisen jälkeen salitilanne helpottui huomattavasti. Kun Liuhtari valmistuu ensi vuoden alkupuolella, on Lapualla jo todella hyvä salitilanne. Saamme silloin kaikille joukkueille riittävästi vuoroja, jotka eivät ole koululaiselle tai heidän vanhemmilleen liian aikaisin tai myöhään, Hietala selventää.

Puheenjohtaja Hietala toivottaakin kaikki uudet ja vanhat koripalloilijat tervetulleiksi Kobrien yhteisöön. Etenkin tyttöjen joukkueissa on runsaasti tilaa uusille harrastajille.

– Meillä pidetään huoli siitä, että jokainen saa kaipaamaansa ohjausta lajin saloihin. Heti ei tarvitse osata kaikkea, vaan jokaisella on aikaa oppia omaan tahtiin. Tärkeintä on, että antaa itselleen mahdollisuuden tutustua lajiin ja harjoitteluun. Koripallosta saa paljon eväitä elämään, puhumattakaan hienoista ihmisistä, joihin lajin parissa tutustuu.

– Myös taustavoimissa on aina tilaa uusille ihmisille, jos joku haluaa aloittaa sillä saralla uuden harrastuksen, Hietala vinkkaa.

Korona katkaisi keväällä myös koripallokaudet kuin seinään. Nyt viranomaisten ja Koripalloliiton päivittäin päivyttyvät ohjeistukset takaavat mahdollisimman turvallisen harrastamisen jokaiselle.

– Seuraamme tietenkin tilannetta koko ajan tarkasti. Meillä on varmasti erilaisia suunnitelmia ja mahdollisuuksia muokata toimintaamme, jos siihen on tarvetta. Tietenkin toivomme, että kaikki sujuu ilman suuria ongelmia ja koriskausi päästään vetämään läpi mahdollisimman normaaliin tapaan. Hygieniaan panostamme nyt totta kai todella paljon, Hietala summaa.

Lopuksi Hietala hehkuttaa Lapuan koripalloyhteisöä vuolaasti. Siinä onkin yksi iso syy aloittaa koripallon harrastaminen.

Korikobrien lisäksi paikkakunnalta löytyy ammattilaisjoukkue, harrasteryhmiä ja pelailuporukoita, jotka puhaltavat lopulta samaan ja yhteen hiileen.

– Paikalliseen korisyhteisöön on mukava kuulua. Varsinkin Kobrien Korisliiga-joukkueen pelipäivisin tämän aina aistii. Silloin monet koripallon ystävät kerääntyvät urheilutalolle yhteen viettämään aikaa ja kannustamaan omaa joukkuettaan. Siinä on yhteisöllisyyttä, Hietala kuvailee.

– Muutoinkin on melkoinen voimavara, että paikkakunnalla on ammattilaisjoukkue. Pienemmät harrastajat saavat läheltä konkreettisesti nähdä, että Lapualta voi ponnistaa aina ammattilaiseksi asti ja ihan ulkomaillekin koripalloa pelaamaan, Hietala viittaa Ranskassa viime kaudella pelanneeseen Kobra-kasvatti Ilari Seppälään.

Koripallokaudet siis alkavat, tervetuloa Kobra-perheeseen!

JAA:
  • Artikkelin kirjoittaja: